Mrtva Borska reka šalje opomenu za očuvanje prirode

Ekologija u haosu:Mutirano čudovište plače na obali Borske reke!

1k
PODELA
5.8k
PREGLEDA
EKSKLUZIVNO IZ MRTVE REKE: Žablji čovek

Usled nebrige o životnoj sredini, zagađenje vodenih sistema postaje problem svetskih razmera pa se priroda već dugo godina buni, opominje i šalje nam mutante ljudsko-životinjskih organizama. Nimalo slučajno. Jer bi život bez vode na Zemlji bio nemoguć. Tako se ovih dana iz Borske reke, poznatije pod nazivom “mrtva Borska reka”, izrodilo zastrašujuće biće, ni ljudskog, ni životinjskog porekla.

Bor je grad u Srbiji kroz koji protiče mrtva reka, najzagađenija u Evropi. Za takav epitet je odgovoran niko drugo nego čovek. Zato građani Bora već duže vreme na obali ove reke viđaju stravično čudovište koje ispušta čudne krike nalik dečijem plaču. Uz to i jako smrdi preteći da svojim “mirisima” baci u nesvest svakog ko bi mu se približio sa ciljem da ga ulovi.

Očevici žele da povraćaju od smrada kada mu se približe

“Prolazio sam pored reke da udahnem malo svežeg vazduha jer želim da vodim zdrav način života, ali, umesto da se ispunim svežim vazduhom, ja umalo nisam povratio i pao u nesvest kada sam zatekao strašan prizor nekakvog golog bića kakvo se može videti jedino u horor filmovima”, priča Zoran Joksimović iz Bora za “Zonu sumraka”.

“Čudio sam se prljavštini reke, zagledan u vodu, kada je na moje oči izmigoljilo jeziva i ljigala prilika koja je plakala kao dete, smrdeći na kilometar. Komešala se na obali, a osim plača i smrada, nije delovala opasno. Nije pokušala da me napadne”, kaže Zoran.

Slične potvrdne komentare dobili smo od mnogih građana Bora, ali malo njih su bili radi da daju izjave za novine, kada je naša ekipa posetila ovaj grad da se i lično uverili u postojanje čudovišta.

Izuzetno je jezivo, dužine oko dva metra, izraženih krupnih očiju, oštrih i proređenih zubi, sa nekakvim fekalijama po goloj koži boje čoveka i četiri peraja. Verovatno je da pripada familiji gmizavaca, pa je zbog zagađene mrtve Borske reke neka rečna životinja najverovatnije mutirala u čudovište, opominjući ljude da se brinu o prirodi, jer nam bez nje nema života na Zemlji.