Prizvali smo Nikolu Teslu iz mrtvih i razgovarali sa njim o budućnosti Srbije i kijametskom danu:

Intervju sa Nikolom Teslom! Ustao je iz mrtvih i dao intervju: JA SAM SRBIN, rodom sam iz Kaluđerice! Mama mi je bila mlekarka, delila je mleko po Kaluđerici!U jednom neobičnom susretu između dimenzija, redakcija "Zone Sumraka" uspela je da uspostavi kontakt sa genijem među genijima - Nikolom Teslom, Srbinom koji je izmislio struju. Ovaj ekskluzivni intervju otkriva Teslin pogled na život u raju i njegova razmišljanja o budućnosti Srbije i političkim temama.


• Gospodine Tesla, da li ste Vi bili Srbin?

Nikola Tesla: "Ja sam Srbin. Ja potičem iz Kaluđerice, ponosan sam na svoje poreklo. Moja majka je bila mlekarka koja je svakodnevno obilazila našu zajednicu, delujući kao veza između lokalnih stanovnika i njihovih osnovnih potreba za mlekom. Njeno posvećeno deljenje mleka po Kaluđerici nije samo simbol njene predanosti poslu, već i dubokog razumevanja i povezanosti sa zajednicom u kojoj smo živeli. Ta iskustva su mi utkana u srce i podsećaju me na važnost jednostavnih gestova ljubaznosti i brige o drugima."

• Kako biste opisali napredak u tehnologiji od vašeg vremena do danas?

Nikola Tesla: "Vidim da je tehnološki napredak na Zemlji eksponencijalno porastao od mog vremena. Električna energija je postala temeljna snaga koja pokreće svet, ali vidim da se i dalje suočavate sa izazovima u efikasnosti korišćenja te energije. Nadam se da će se tehnološka dostignuća usmeriti ka održivim izvorima energije i globalnoj harmoniji."

• Kako vidite budućnost Srbije i njen položaj u svetu?

Nikola Tesla: "Srbija ima bogatu istoriju i kulturu, ali se često suočava sa izazovima u svojoj politici i ekonomiji. Vidim potencijal da se ponovo afirmiše kao centar inovacija i obrazovanja. Važno je da se fokusirate na obrazovanje mladih i podršku naučnim istraživanjima kako biste unapredili nacionalni razvoj."

 Kako komentarišete današnje političke lidera širom sveta?

Nikola Tesla: "Politička scena je uvek bila kompleksna, ali vidim da je sada više nego ikad potrebna vizija i liderstvo zasnovano na moralnim vrednostima i dugoročnim ciljevima. Lideri treba da se fokusiraju na dobrobit svojih naroda i globalne zajednice, umesto na kratkoročne političke dobitke."

 Kako biste rešili globalne izazove kao što su klimatske promene i energetska kriza?

Nikola Tesla: "Klimatske promene su ozbiljna pretnja za budućnost čovečanstva. Potrebno je uložiti napore u razvoj održivih tehnologija i smanjenje zagađenja. Nauka i tehnologija imaju ključnu ulogu u rešavanju ovih problema, ali je takođe važno da se svetske vlade udruže u zajedničkom naporu za zaštitu životne sredine."

• Da li će Srbija da preživi smak sveta i kijametsko nevreme koje su najavili vidovnjaci?

Nikola Tesla: "Smak sveta i kijametsko nevreme su koncepti koji su kroz istoriju izazivali različite reakcije i spekulacije. Kao naučnik, verujem u racionalan pristup i verujem da čovečanstvo ima sposobnost da se suoči sa izazovima koje nam budućnost donosi. Srbija, kao i svaka druga zemlja, treba da se pripremi za sve moguće scenarioe, ali isto tako da se fokusira na izgradnju otpornosti i zajednički rad na rešavanju globalnih problema."


Šifra za izmenu/brisanje članka