Istinita legenda o Borivoju Zecu

Boro Zec plašio nevaljalu decu zvucima patnje, pa pravio šampon od dečijih suza!Boro Zec je misteriozna individua koja je sredinom pedesetih godina 20. veka predstavljala strah za svako dete iz Zrenjanina. Ova osoba se bavila biznisom zastrašivanja dece, nekad i odraslih. Naime, ako roditelji primete da su njihovi potomci bezobrazni i ne žele ih slušaju, oni u tender oglasima pronađu broj kontroverznog Bora Zeca. Gospodin Borivoje Zec je radio svim danima osim nedelje jer je tada voleo da čita ljubavne džepne romane.


Boro nije morao mnogo da se trudi da bi isprepadao najmlađe, dovoljno je bilo pogledati njegovu zečiju masku i čuti tiho mrmljanje koje je proizvodio. Njegovi uzdasi su podsećali za jecaje i zvuke patnje.

ŠAMPON OD DEČIJIH SUZA 


Prema informacijama kojima raspolažemo, Boro Zec je tokom svoje karijere sakupio oko 2,7 litara dečijih suza koje je kasnije upotrebljavao za proizvodnju specijalnog šampona za kosu.

SMRT KUBUROM 


Njegova karijera je prekinuta 1958. godine kada je pokucao na pogrešna vrata. Naime, 72-godišnji starac Jovan je mislio da se radi o pljački i upucao jadnog Bora čukundedovom kuburom u vrat, usmrtivši ga na mestu.

Neki znalci prastarih legendi smatraju da Boro i dalje posećuje Zemlju, odnosno, da pljačka samrtne babe dok su još mlake, pa deli imovinu svojim nekadašnjim žrtvama.

Šifra za izmenu/brisanje članka